Пътна помощ при повреда в електрониката на автомобила

Пътна помощ при повреда в електрониката на автомобила

Пътна помощ при повреда в електрониката е набор от услуги. Това са тези, които имат проблеми с електрониката на автомобила си. Съвременните автомобили са буквално натъпкани с разнообразна електроника, така че проблемите се случват доста често и имат различен характер при възникването им, а последиците от такива проблеми могат да бъдат много различни, от проблеми със стартирането на двигателя до проблеми с шасито, тъй като всички това се контролира с помощта на съвременни електронни системи.

Кои компоненти на Автомобилната електроника може да изискват услугата Репатрак ?

Електронните системи в съвременния автомобил са отговорни за работата на почти всички основни компоненти и възли на автомобила, като: двигател, трансмисия, елементи на ходовата част, климатичен контрол, медийна система, табла, бордови компютър, системи за комфорт в кабина, системи за сигурност и др.

По правило основният компонент на всички електронни системи е Електронният блок за управление. Електронните блокове за управление са разделени на следните типове: Блок за управление на двигателя, има и комбиниран блок за управление на двигателя и трансмисията, блок за управление на трансмисията, блок за управление на спирачната система, централен модул за управление, централен модул за синхронизация, основен електронен модул , контролер на каросерията, модул за управление на окачването и всички заедно тези системи могат да бъдат интегрирани в един компютър на превозното средство.
Какви са основните причини за неизправности в електронните системи на автомобила?

Като правило неизправностите в електронните системи на автомобила могат да бъдат разделени на пет вида, това са: Проблеми със софтуера на определени блокове за управление или целия компютър на водача на автомобила като цяло, проблеми със самите блокове за управление или компютъра за управление на автомобила от техническо естество (влагата е попаднала на печатната платка например), проблеми с определени сензори на автомобила, може да има и проблеми с определени контакти и проводници, през които се изпълняват всички компоненти на електронните системи свързани заедно.

Пътна помощ знае как да ви помогне на пътя, ако имате проблеми с електронните системи на автомобила:
Механици, електротехници, диагностици имат огромен опит в решаването на различни, включително нестандартни проблеми с автомобилната електроника, включително при предоставяне на пътна помощ. Обадете се на денонощна пътна помощ по пътищата за д аразрешети всяка повреда на своя автомобил.
Професионалистите ще се справят с всяка ваша повреда, възникнала на пътя.

Вашият коментар