Как да разберем, че двигателя е за ремонт?

Как да разберем, че двигателя е за ремонт?

По какви признаци можем да разберем, че е време да ремонтираме двигателя?

Има няколко основни външни признака за износване на двигателя:

Заседнал двигател и / или удари по него; увеличена консумация на масло; ниска компресия; характерен сив дим от изпускателната тръба.

Решението за ремонт на двигателя е направено след пълна диагноза. Например, консумацията на масло може да се увеличи поради загубата на еластичност на уплътненията на клапаните – в този случай няма да е необходимо да ремонтирате двигателя, а само една проста смяна на елементите.

Заслужава да се отбележи, че някои от недостатъците нямат външни прояви. Ако има прекъсване на съединителния прът или буталата се разрушат, е необходимо също така да се извърши основен ремонт на двигателя. В противен случай рискувате сериозно увреждане на коляновия вал и цилиндровия блок.

Ние вярваме, че е почти невъзможно да се извърши висококачествен ремонт на двигателя в „домашни“ условия, затова няма да разгледаме дори възможността за тази операция и ще ви разкажем как извършваме ремонта на двигателя в Красноярск.
Етапи основен ремонт на бензиновия автомобилен двигател

Стъпка 1. Разглобете двигателя

На първо място, нашите експерти внимателно разглобяват двигателя. Защо този случай не бърза? В процеса на разглобяване може да навредите на автомобила – счупете кабелите, повредите охладителната система или сензорите.

Стъпка 2. Измийте двигателя

Нечистите измервания на двигателя могат да бъдат неправилни, което води до погрешни решения. Съгласете се, никой не иска да плати за това, което той не се нуждае.

Стъпка 3. Оценка на ситуацията

На този етап експертите проучват и измерват елементите на двигателя и тяхната работа: колянов вал; биене на коляновия вал; износване на врата; геометрия на цилиндъра и износване; цилиндрова глава. Ако е нужно преценете какви авточасти ще са необходими.

В резултат на този етап се определя какво трябва да бъде заменено или ремонтирано, колко ще струва и колко време ще отнеме.

Стъпка 4. Ремонт и / или подмяна

На този етап има директен ремонт на дефекти в двигателя. Ние не крием работните процеси от нашите клиенти, но за съжаление, описанието на ремонта на всеки елемент ще отнеме твърде много време. Така че, ако се чудите какво точно ще направим с Вашия двигател, просто попитайте нашия сервизен специалист.

Стъпка 5. Сглобяване на двигателя

В допълнение към монтажа на този етап се оценява и работата – дали всички грешки в двигателя са елиминирани.

Стъпка 6. Студена работа

На стойката коляновият вал на двигателя се върти принудително с помощта на електрически двигател. По този начин възниква първоначално притискане на триещи двойки.

Стъпка 7. Инсталирайте двигателя и попълнете техническите флуиди

Finish – основен ремонт на двигателя е завършен, а колата ви отново е в експлоатация!
Различни ли са ремонтите на дизелови двигатели?

Ремонтът на бензинов двигател е коренно различен от ремонта на дизелов двигател:

Буталата на дизеловия двигател са разположени в два реда; дизеловото работно налягане е много по-високо от налягането на бензиновия двигател; трябва да имате предвид качеството на инжекционната смес за пръскане в цилиндъра.

Преразглеждането на този тип двигатели ще изисква още по-голяма квалификация от службата и нейните специалисти, тъй като това се смята за по-трудно. Също така, ремонтът на дизелов двигател предполага повече тестове на стенд, така че е по-добре да забравите за ремонта сами и незабавно да дойдете на услугата.

Какво да направите, за да увеличите живота на двигателя си:

Ако имате нова кола – избягвайте внезапно ускорение и спиране поне на първите 5 хиляди километра, това ще позволи на частите на двигателя да свикнат един с друг; използвайте само висококачествено гориво;
и, разбира се, висококачествено моторно масло; използвайте оригинални филтри, за да предотвратите навлизането на мръсотия в двигателя или върху него; изключване на студен старт.

Не забравяйте своевременно да диагностицирате двигателя.

Не забравяйте, че ако не можете сами да се справите ние ще се радваме да ви помогнем!

Вашият коментар