Как да поддържате автомобила си през лятото?

Как да поддържате автомобила си през лятото?

Независимо дали е зимата, или е лятото е добре да поддържате автомобила си във възможно най-доброто техническо състояние. Това ще ви позволи да карате безопасно и безаварийно дори на по-дълги разстояния. В днешната статия на вашето внимание ще представим няколко фактора, на които е добре да наблегнете при грижата за автомобила ви.

 

 

Зареждане на достатъчно гориво

Много често шофьорите си мислят, че ако заредят веднага щом цистерната е докарала горивото в бензиностанцията ще бъде по-добро и ефективно. Истината е, че от старото гориво може да са останали утайка и други мръсотии, които дори е възможно да задръстят вашата горивна система.

 

Препоръчваме ви и да пробвате различните видове горива по бензиностанциите и сами да прецените, с кое колата ви се движи най-добре. Така ще знаете, къде да зареждате по-често. За да може колата ви да е в изправност, не забравяйте да сменяте често горивния филтър от онлайн магазин за авточасти.

 

 

Когато затънете в кал

Може да си мислите, че само през зимата е възможно да ви се случи подобно нещо в сняг. Истината е, че през лятото дъждовете са обилни, особено в самото му начало и е нормално да попаднете в подобна ситуация. Най-важното е да не се паникьосвате и да не форсирате автомобила ви. Ако го направите, рискувате да останете на това място за дълго време или поне докато не ви изтеглят.

 

Не форсирайте двигателя, защото може и да повредите някои от важните елементи в автомобила ви.

 

 

Какви са ключовете, които носите?

Може би няма да повярвате, но ключовете, които носите може силно да повлияят на автомобила ви. Винаги се опитвайте връзката да бъде максимално малка. Най-добре е да съдържа само ключовете от автомобила ви, за да може да не нарушавате целостта на клемореда, както и дори на стартера.

 

 

Уплътненията на автомобила ви и двигател

Уплътненията на автомобила ви може да се захабят и да започнат стъклата да се потят, както и да се създава силна влага, да протича дъжд и т.н. Затова е добре да вземете препарат, с който да ги почистите старателно и да го правите възможно най-често. По този начин в колата ви няма да влиза нито прах, нито влага и различни боклуци.

 

Относно двигателя е добре да правите проверка поне веднъж в годината, както за всички необходими течности, за да може да бъде в изправност. Обръщайте внимание и на това, че трябва да бъде чист, за да няма прах и отлагания. Винаги след като го почистите добре е важно да го забършете, а за месечната му поддръжка го минавайте в влажен парцал поне на две седмици.

 

 

Това са само част от всички неща, които е важно да правите през лятото, за да може да пътувате спокойни и уверени в автомобила ви. Не забравяйте важността на горивото, както и поддържането на малките детайли. Използвайте качествени авточасти, когато усещате, че е време да смените някоя. Възползвайте се от пазаруването онлайн, за да се сдобиете с необходимите части бързо и лесно. До къде ще бъде следващото ви пътуване и какви са прегледите, които правите преди да потеглите?

Вашият коментар