Какви са различните модели на Skoda и техните предимства?

Какви са различните модели на Skoda и техните предимства?

Производителят на автомобили, който сега познаваме като Skoda, е чешка компания основана в Млада Болеслав през далечната 1895 година. След няколко смени на собственици, VW Group придобива Skoda, като в последствие я прави дъщерно дружество на Volkswagen. През 2022 година Skoda е продала повече от 730 000 автомобила в над 100 държави по света. През няколкото десетилетия, откакто си проправя път в България, Skoda бавно се преоткрива като марка, за да се превърне в солиден и надежден избор за шофьорите.

С над 120 години опит в автомобилното производство, те създават някои наистина незабравими модели. Ето и кои са те:

  1. Skoda Octavia

Може би най-разпознаваемият модел в гамата на Skoda или поне този, който помогна за преобръщане на възприятията за марката, Octavia с право се нарича „сърцето и двигателя“ на Skoda. Това остава един от най-популярните им налични модели автомобили до ден днешен.

Octavia е известна като стилна, просторна и безопасна кола. Предлага се във версия хечбек и комби. Моделът предлага добра себестойност, ниски горивни разходи, безупречна практичност и удобно шофиране. Поради голямата популярност и широката разпространеност на този дългогодишно утвърдил се модел, бързо и лесно можете да намерите части по ходова част за Skoda и да отстраните всеки възникнал проблем.

2.    Skoda Fabia

Fabia е автомобилът, който наистина утвърждава Skoda като сила в Европа. Моделът датира от две десетилетия назад и не спира да еволюира от тогава, постигайки над 4,5 милиона продажби за компанията. Той е малък, практичен, удобен и надежден на пътя.

Skoda запазва много от характеристиките, които правят тяхното супермини толкова популярен автомобил, когато е първоначално лансиран през 1999 година. Сега, в своето четвърто поколение, той придобива по-класически вид от всякога. Отново, резервните части за този модел са доста лесни за намиране и механиците са добре запознати с него. Това се дължи най-вече на споделянето на характеристики с други автомобили на Volkswagen, което е огромно предимство.

3.    Skoda Superb Estate (Комби)

Skoda е добре известна със своите практични модели, а Superb Комби е може би най-практичната кола, която ще намерите. Понастоящем трето поколение, колата може да събере удобно петима възрастни, а в багажника има достатъчно място, за да побере “малък остров”. Създаден за тези, които винаги са в движение, той се отличава с авангарден дизайн отвън и луксозен стил отвътре. Освен това, мекото окачване осигурява плавно и удобно шофиране.

Забележимо в стил Octavia, макар и малко по-голям, моделът предлага изобилие от пространство в допълнение към елегантния стил. През 2019 година, Superb печели комби автомобил на годината.

4.    Skoda Kodiaq

Когато е представен през 2016 година, Kodiaq печели много сърца със своите добре обмислен дизайн и стабилно представяне на пътя. Автомобилът е седем-местен джип, проектиран за големи семейства, които обичат да пътуват. А споменахме ли, че е 4х4? В момента той е най-големият модел предлаган от Skoda и няма нищо, пред което да се спре.

От първото му пускане на пазара насам претърпява малки подобрения и промени, но запазва основните си характеристики до днес. Макар че може би си мислите, че бихте пожертвали мобилността на автомобила поради размерите на Kodiaq, всъщност той е изненадващо пъргав, благодарение на по-ниското си тегло. Това също му помага да осигури отлична икономия на гориво. Управлението му е лесно, а и сами ще се убедите – безопасно.

Без значение дали сте върли фенове на марката или тепърва имате допир с нея, няма как да отречем нейния успех. Skoda успява да осигури удобство и сигурност на достъпни цени за шофьори по цял свят. В тяхната гама от модели неизменно може да намерите подходящия за вашите приоритети автомобил. Основното преимущество на тази бюджетна марка, е че лесно можете да намерите части за нея онлайн, което ви носи допълнително спокойствие. Не се колебайте, заложете на Skoda!